måndag 26 mars 2012

Regn och rusk i Windy Welly

Den senaste utflykten vi gjorde kunde inte Alexander följa med på, han stannade hemma och sökte lite jobb inför sommaren istället. Jag gillade stället skarpt så vi ska nog åka tillbaka när vi har våra tre veckor så då får han se hufvudstaden iallafall!

Wellington
Vi hade tre nätter i Nya Zeelands huvudstad. Vägen dit var den vanliga krokiga vägen mellan Nelson och färjeterminalen i Picton. Vidare på havet gungade det så det slog i båten, porslin gick sönder, bestick ramlade ner och folk spydde. Jag å andra sidan var fortfarande utslagen efter att inte ha ätit så bra så jag sov igenom hela dramat. Resten av klassen berättade dock om båtfärden från helvetet (men efter att ha varit i Thailand blir man ganska immun). Resten av båtturerna som gick den dagen blev inställda, så det var inte ett härligt väder precis. Väl i Wellington var det härliga 12 grader och pissregn kombinerat med stormliknande vind. Det var svinkallt och blött men ändå imponerade staden. Det var fullt av färgglada skulpturer på gatorna som många spelade på att det alltid är dåligt väder i Windy Welly.

Vi gick på Nya Zeelands nationalmuseum Te Papa (som tyvärr inte imponerade lika mycket som staden självt). Det var bra shopping med udda affärer och i vissa av dem kände man lukten av spännande substanser som hade rökts. Klädaffärer blandades med vintageaffärer och butiker som sålde party pills (droger som inte blivit testade än och där med är lagliga). En av kvällarna var vi ute och åt på en dålig indisk restaurang och en annan kväll var vi på baren Alice med Alice i underlandet-tema. Drinkarna serverades i tekanna och kopp och jag och Anna beställde Tea for Two. Det slutade med att vi fick den gratis eftersom de inte tog VISA för tillfället och vi hade inga kontanter, så de tjänade inte en krona på oss den gången. Jag vill ta med Alexander dit när vi är där så då tjänar de väl lite på oss. I övrigt besökte vi lite olika företag och organisationer som jobbar med att marknadsföra och utveckla Wellington som destination.
Shopping to die for!




1 kommentar: