lördag 23 juni 2012

Midsommar yet again

Det är alltid någonting speciellt med midsommarafton. Alla förväntningar, regnets vara eller icke vara, tändvätskedoften i luften. Det är sommar och svenskarna kryper ut igen. Det är underbart.

Igår började jag dagen med att gå ut en långpromenad på morgonen i den stekande solen (JA SOLEN JAG VET DET VAR INGEN RIKTIG MIDSOMMARAFTON) och plockade blåklint och en massa andra skumma blommor ingen kan namnet på. Efter det åkte vi in till Visby och käkade mysig picknick medan vi lyssnade på extremt långsamma versioner av Små Grodorna och Räven Raskar Över Isen. 

Vi packade ihop och drog oss vidare upp mot Fårö. Här, mina vänner, hände det grejer. Vi körde på färjan Freja (som för övrigt skötte sig exemplariskt) och åkte över sundet. Emelie ringde resten av vårt förlorade förbund och fick reda på att vi var tvungna att ha kontanter med oss samtidigt som färjan började röra sig över vattnet. När vi kom över på andra sidan frågade vi damen i kiosken om det fanns en bankomat på Fårö. Ni kan ju gissa svaret. Vi åkte tillbaka över med samma färja vi kom med för att ta ut pengar, samt handla lite nödproviant. Väl inne i affären hängde vi lite med vår käre vän Alex Schulman och hans fru. Magiska ord utväxlades mellan Alex och Daniel (Emelies pojkvän); D - Säljer de snus här? A -Va? D - Säljer de snus här? A - Ja. 

Blixtar slog i luften, det var en magisk stund. Efter det köpte Daniel snus och vi kunde behärskat fortsätta våra strapatser. Över sundet igen och vidare. Vi bestämde oss för att åka svängen förbi raukarna innan vi åkte till campingen vi skulle spendera kvällen på. Det var himla mysigt och dagen avrundades med att lyssna på ett grymt band! 
Men man lever ju inte av vackert väder allenast.
Är du stolt över mig nu mamma, visst kan jag binda lika fina kransar som du?
Utsikten från färjan.
Los Raukos.
Jag kmmer ihåg när vi var här sist. Klättrade en del då också!
"Det ser lite ut som ett underutvecklat Pancake Rocks" Citat Emelie Moqvist.

2 kommentarer:

  1. Haha på tal om att "hänga" med kändisar... minns du när vi hängde med Fares Fares? eller var det Josef? haha anyway, det var trevligt så länge det varade :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det var goa tider det, har du snackat med honom på sistone? Vad gör han nu för tiden? Varför hör han aldrig av sig? Det var verkligen alldeles för länge sedan vi sågs.

      Radera