lördag 14 april 2012

Adventure Light

Efter ett par dagar i Queenstown kan jag lätt konstatera att det är NZ bästa stad, hit ska  man åka om man har mycket pengar. Det finns hur mycket aktiviteter som helst; hästridning över floder, quadbikes, bungy jump, lord of the rings-turer, fallskärmshoppning, rafting, riverboarding.... Under dagen har vi provat på två av aktiviteterna och imorgon ska vi prova på ytterligare en. Vad det blir får ni veta efter. Sedan blir det mest att chilla tills planet lyfter hem den 29e för min del.

Aktivitet nr 1: Luge
För att komma upp på berget där Luge-slädarna, en slags GoKart utan motor som man kör nerför en bana på ett berg, fick vi åka upp i en gondola med mysig utsikt. Efter det var det dags för stolsliftar tills vi kom ända upp. Väl där hade vi 6 åk och började med en scenic ride nerför för att träna. Efter det var det blodigt allvar - det raceades som aldrig förr. Självklart vann jag 2 gånger och Alexander och Martin vann varsin gång. Men som sagt; vem som är mästaren är skrivet i sten. Eller på foto.


Aktivitet nr 2: Äta världens godaste hamburgare  - The Fergburger
Detta var något som gjordes med glädje då vi var hungriga efter dagens äventyr. För mig och Martin blev det en Southern Swine och för Alexander en Big Al. Alla tre mycket till behag. Googlar du best burger in the world får du upp Fergburger. Det var synd och skam att inte äta upp hela men på grund av den fantastiskt fantastiska storleken på burgaren var det bara omöjligt. May it rest in peace.

Och ja... Den var nästan lika stor som mitt ansikte!

2 kommentarer:

  1. ...vilken tur att ni tog er till Queens Town, tänk om ni hade missat detta fantastiska ställe,.
    Tack! för att du har en så bra blogg.
    am från mej, ja, mamma alltså.

    SvaraRadera
  2. haha älskar luge-bilden!! Man ser i din blick hur tävlingslysten du är tovis, underbart :) Tog med mina föräldrar till Rotorua och gjorde luge med dom där, de älskade det! Pappa flög fram medan mamma tog det lite lugnare... haha

    Låter ju som ni har det asbra, saknar er grymt mycket! Hör av er om ni kommer förbi Taupo framöver, kommer vara där tills på lördag. STOR KRAM

    SvaraRadera