onsdag 30 maj 2012

Mästerkocken undervisar

Om ni har bristande fantasi och vill laga något gott så gör det här:
1. Stek valfritt kött (oxfilé för den hellyxige, fläskfilé för den halvlyxige eller bacon för den o-lyxige).
2. Koka valfritt tillbehör (jag hade sparris och blomkol, men broccoli och pasta är också gott!)
3. Gör en sås bestående av en stor creme fraiche, lite grädde och en massa massa ost. Gärna lagrad med mycket smak men vanlig hushållsost går också bra. I med massa salt, peppar, vitlök och timjan. Lite fond (kalvfond eller charlottenlöksfond är mycket gott) Blanda allt.
4. Färdigt.

OBS! Bara såsen kan med fördel ätas med sked och kallas "krämig ostsoppa med vitlök och timjan"... Om man nu gillar sås då... Det vanliga namnet för rätten i sin helhet är "asgött med kött och sös".

Menyförslag:
Förrätt
Krämig ostsoppa med smak av vitlök och timjan
Huvudrätt
Asgött med kött och sös

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar